Info – Saimaa Sounds

Info

Tervetuloa bilettämään Saimaa Soundseille Mikkelipuistoon!

Saimaa Sounds Goes Metal järjestetään 26.7.2024 Mikkelin keskustan läheisyydessä sijaitsevassa Mikkelipuistossa, osoitteessa Pursialankatu 5, 50100 Mikkeli.

Neljättä kertaa järjestettävä Saimaa Sounds on uudenlainen metallimusiikin kesäfestivaali Mikkelissä.

Tänä vuonna Saimaa Sounds sukeltaa jälleen tummempiin säveliin, kun lavalle nousevat kotimaiset Deathropy, Finntroll, Turmion Kätilöt sekä Stratovarius. Lisäksi DJ soittaa illan teeman mukaista musiikkia väliajoilla.

Tapahtuman ikäraja on K-18 ja koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta.

Huomioithan, että tapahtuma-alueella on valo- ja videokuvaajia, jotka ikuistavat hienon tapahtumamme tapahtumajärjestäjän toimesta.

Liput

Festivaalien liput myy Lippu.fi. Lippuja on saatavilla kaikista Lippu.fi:n myyntipisteistä kautta maan, tai netistä osoitteesta: https://www.lippu.fi/artist/saimaa-sounds/

Lippujen hinnat alk. 49 €  S-Etukortilla + tilausmaksut (alk. 1,50 € www.lippu.fi).

Liput ryhmille myy Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelu: sales.suur-savo@sok.fi tai 010 764 2000.

Ohjelma:

17 portit auki
17.45-18.45 Deathropy
19.30-20.30 Finntroll
21.15-22.30 Turmion Kätilöt
23.15-00.30 Stratovarius 

Festivaalialue

Mikkelipuiston vehreässä ympäristössä sijaitsee puistoalueiden lisäksi mallipuutarhoja ja toinen toistaan ihanampia piknikpaikkoja. Puistossa on kymmeniä metrejä Kaihunlammen rantaviivaa, mutta ranta on festivaalien ajan suljettu. Pidetäänhän festarialue siistinä tapahtumien aikana, jotta Mikkelipuiston kävijät voivat nauttia puistoalueista myös tapahtumien jälkeen.

Käynti tapahtuma-alueelle tapahtuu Ravintola Greenerin edustalta pääporteista. Pääportin luota löytyy lipunmyyntipiste ja turvatarkastuksen jälkeen alueen puolelta löytyy narikka. Tapahtumateltta, jonka sisällä lava sijaitsee, löytyy tapahtuma-alueen nurmikentältä.

Saapuminen tapahtuma-alueelle

Mikkelipuisto sijaitsee aivan Mikkelin keskustan tuntumassa, joten alueelle saapuminen on enemmän kuin helppoa. Mikkelipuiston parkkipaikat pidetään suljettuna tapahtuman ajan, mutta Pursialankadun varrella sijaitsevat parkkipaikat ovat festivaalivieraiden käytössä. Pursialankadulla liikenne kulkee normaalisti myös tapahtumien aikana.

Mikkelin keskustan alueella on käytössä myös esim. kaupunkipyöriä, joilla liikkuminen festareille sujuu näppärästi.

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeen kanssa voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtumien aikana. Rannekkeita vaihdetaan ennakkoon Mikkelipuistossa, Ravintola Greenerin edustalla sijaitsevassa lipunmyyntipisteessä tapahtumaviikolla torstaina 25.7. klo 16-19.

Mikäli et pääse vaihtamaan lippua rannekkeeksi ennakkoon, vaihdetaan liput rannekkeisiin porteilla alueelle saapuessanne. Festivaalialueen portit ja rannekkeenvaihto ovat avoinna tapahtumapäivänä 26.7.2023 klo 17 alkaen.

Kuvauskäytännöt

Huomioithan, että festarialueella valo- ja videokuvataan festivaalin viestintää ja markkinointia varten.

Infopiste ja löytötavarat

Festivaalialueen infopiste sijaitsee tapahtuma-alueen narikassa sisäänkäynnin luona (ensimmäisen mallipuutarhan kohdalla). Infopisteellä ratkaistaan kaikki pulmat kadonneesta lipusta aikataulukysymyksiin. Infopiste toimii myös löytötavarapisteenä tapahtumien ajan.

Tapahtumien jälkeen löytötavaroita voi kysyä turvallisuuspäälliköltä Kipiltä: 050 345 4221.

Narikka

Festivaalialueen narikka sijaitsee sisäänkäynnin vieressä, ensimmäisen mallipuutarhan luona. Narikka on avoinna festarialueen aukioloaikojen mukaisesti. Noudathan tavarasi narikasta hyvissä ajoin ennen sen alueen sulkeutumista.

Tapahtuma-alueen palvelut

Festivaalialueelta löytyy useita myyntipisteitä, joissa on tarjolla sekä alkoholittomia että alkoholipitoisia virvokkeita. Festarialueelle ei saa tuoda omia ruokia tai juomia!

Ravintola Greeneri palvelee aivan tapahtuma-alueen vieressä.  Myös Greeneri on anniskelualuetta, joten ravintolan edustalla sijaitsevalla terassilla voi nautiskella ruokia ja juomia kuunnellen festivaalialueen meininkiä.

Miedot alkoholituotteet anniskellaan tölkeistä, jotta vältämme turhan muovijätteen syntymistä. Alueella on useita kierrätyspisteitä, joten viedäänhän tölkit ja roskat niille osoitettuihin pisteisiin. Alueelta ei löydy vapaita vesipisteitä, mutta pullovettä myydään jokaisessa alueen myyntipisteessä. Muistathan juoda reilusti vettä.

Festivaalialueelle on tuotu myös runsaasti vessoja ja pisuaareja. Pidetään järki päässä ja tehdään tarpeet vain vessoihin – ei puiston puskiin tai rakennusten nurkkiin!

Osa festivaalien esiintyjistä tuovat myös tuotemyyntipisteensä alueelle, joten käyhän kurkkaamassa tuotemyyntipisteet tapahtuma-alueen teltasta.

Maksutavat

Festivaalialueen kaikissa myyntipisteissä maksutapana käy käteinen tai korttimaksu.

Suosittelemme erityisesti lähimaksua.

Tapahtuman turvallisuus

Pääprioriteettimme on järjestää turvallisia tapahtumia, joten yleisön, artistien ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus on meille kaikkein tärkeintä. Muistetaanhan siis noudattaa tapahtuma-alueella suositusten mukaisia toimintatapoja!

Jokaiselle tapahtuma-alueelle saapuvalle suoritetaan turvatarkastus sisäänkäynnin yhteydessä, tapahtuman järjestyksenvalvojien toimesta.

Tapahtumien järjestelyt on hoidettu yhdessä viranomaisten kanssa, alueellisten suositusten ja viranomaisohjeistusten mukaisesti.

Lippujen peruutukset

Ostettujen lippujen peruutukset hoituvat Lippu.fi:n kautta. Mikäli tapahtuma peruuntuu koronatilanteen tai muun viranomaismääräyksen vuoksi, palautetaan ostetun lipun hinta asiakkaalle. Palautuksista löydät lisätietoa täältä: http://lippu.fi/palautus

Majoitus Mikkelissä

Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee Mikkelin keskustassa kävelymatkan päässä Mikkkelipuiston tapahtuma-alueesta. Huonevarauksen teet kätevästi täällä.

Ravintolapalvelut Mikkelissä

Mikkelin keskustassa sijaitsee kattava valikoima ravintoloita, aina lounas tarjoilusta tasokkaisiin illallisiin ja meneviin baari-iltoihin. Ravintolat palvelevat isompia ryhmiä ennakkovarauksella. Tutustu ravintolatarjontaan täältä.