Info – Saimaa Sounds

Info

Tervetuloa bilettämään Saimaa Soundseille Mikkelipuistoon!

Tapahtuman ikäraja on K-18 ja koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta.

Liput

Festivaalien liput myy Lippu.fi.

Lippuja on saatavilla kaikista Lippu.fi:n myyntipisteistä kautta maan, tai netistä osoitteesta: https://www.lippu.fi/artist/saimaa-sounds/

Lippujen hinnat alk. 49 €  S-Etukortilla + tilausmaksut (alk. 1,50 € www.lippu.fi).

Liput ryhmille myy Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelu: sales.suur-savo@sok.fi tai 010 764 2000.

Ohjelma:

17 portit auki
17.45-18.45 Deathropy
19.30-20.30 Finntroll
21.15-22.30 Turmion Kätilöt
23.15-00.30 Stratovarius 

Heti Stratovariuksen keikan jälkeen ILOTULITUS!


(pidätämme oikeuden aikataulujen muutoksiin, mahdollisista muutoksista ilmoitamme välittömästi tapahtuman sometileillä)

Festivaalialue

Mikkelipuiston vehreässä ympäristössä sijaitsee puistoalueiden lisäksi mallipuutarhoja, grillipaikkoja ja ravintola Greeneri. Puistossa on myös kymmeniä metrejä Kaihunlammen rantaviivaa, mutta ranta sekä aiemmin mainitut grillipaikat ovat festivaalien ajan pois käytöstä. Pidetäänhän festarialue siistinä tapahtumien aikana, jotta Mikkelipuiston kävijät voivat nauttia puistoalueista myös tapahtumien jälkeen.

Käynti tapahtuma-alueelle tapahtuu Ravintola Greenerin edustalta pääporteista. Pääportin luota löytyy lipunmyyntipiste ja turvatarkastuksen jälkeen alueen puolelta löytyy narikka. Tapahtumateltta, jonka sisällä lava sijaitsee, löytyy tapahtuma-alueen nurmikentältä.

Saapuminen tapahtuma-alueelle

Mikkelipuisto sijaitsee alle 2 kilometrin kävelymatkan päässä Mikkelin keskustasta ja matkakeskukselta. Mikkelipuiston parkkipaikat pidetään suljettuna tapahtuman ajan, mutta Pursialankadun varrella sijaitsevat parkkipaikat ovat festivaalivieraiden käytössä. Pursialankadulla liikenne kulkee normaalisti myös tapahtumien aikana.

Mikkelin keskustan alueella on käytössä myös esim. kaupunkipyöriä, joilla liikkuminen festareille sujuu näppärästi.

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekkeen kanssa voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtumien aikana.

Rannekkeita vaihdetaan ennakkoon torstaina 25.7. klo 16-19 Mikkelipuistossa, Ravintola Greenerin lähistöllä sijaitsevassa lipunmyyntipisteessä.

Mikäli et pääse vaihtamaan lippua rannekkeeksi ennakkoon, vaihdetaan liput rannekkeisiin porteilla alueelle saapuessanne. Festivaalialueen portit ja rannekkeenvaihto ovat avoinna tapahtumapäivänä 26.7.2023 klo 17 alkaen.

Kuvauskäytännöt

Huomioithan, että festarialueella valo- ja videokuvataan festivaalin viestintää ja markkinointia varten.

Infopiste ja löytötavarat

Festivaalialueen infopiste sijaitsee tapahtuma-alueen narikassa sisäänkäynnin luona (ensimmäisen mallipuutarhan kohdalla). Infopisteellä ratkaistaan kaikki pulmat kadonneesta lipusta aikataulukysymyksiin. Infopiste toimii myös löytötavarapisteenä tapahtumien ajan.

Tapahtumien jälkeen löytötavaroita voi kysyä turvallisuuspäälliköltä Kipiltä: 050 345 4221.

Narikka

Festivaalialueen maksullinen narikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä. Narikka on avoinna festarialueen aukioloaikojen mukaisesti. Noudathan tavarasi narikasta hyvissä ajoin ennen alueen sulkeutumista. Festivaali ei vastaa narikkaan jätetyistä arvotavaroista.

Tapahtuma-alueen palvelut

Festivaalialueelta löytyy useita myyntipisteitä, joissa on tarjolla ruoka-annoksia sekä alkoholittomia että alkoholipitoisia virvokkeita. Festarialueelle ei saa tuoda omia ruokia tai juomia!

Ravintola Greeneri palvelee aivan tapahtuma-alueen vieressä.  Myös Greeneri on anniskelualuetta, joten ravintolan edustalla sijaitsevalla terassilla voi nautiskella ruokia ja juomia kuunnellen festivaalialueen meininkiä.

Miedot alkoholituotteet anniskellaan tölkeistä, jotta vältämme turhan muovijätteen syntymistä.

Uutta!

Haluamme toimia vastuullisesti myös kierrätyksen osalta. 2024 festareilla meillä on käytössä 1 € tölkkipantti. Tuotteen ostohinnassa on aina 1 € tölkkipantti joka palautetaan asiakkaalle mistä tahansa myyntipisteestä kun ehjä tölkki palautetaan. Tölkkejä voi palauttaa max.5 per ostos.  Tällä tavalla pidämme omalta osalta festari alueen siistimpänä ja huolehdimme yhdessä siitä, että tölkit kierrätetään asiaan kuuluvalla tavalla.

Alueella on useita kierrätyspisteitä, joten viedäänhän tölkit ja roskat niille osoitettuihin pisteisiin. Alueelta ei löydy vapaita vesipisteitä, mutta pullovettä myydään jokaisessa alueen myyntipisteessä. Muistathan juoda reilusti vettä.

Festivaalialueella on runsaasti vessoja ja pisuaareja.

Osa festivaalien esiintyjistä tuovat myös tuotemyyntipisteensä alueelle, joten käyhän kurkkaamassa tuotemyyntipisteet tapahtuma-alueen teltasta.

Tupakointi

upakointi on ehdottomasti kielletty koko kenttäalueella, lukuunottamatta merkittyjä paikkoja joissa tupakointi on sallittua. Laitathan tumpit tuhkikseen ja roskat roskikseen.  Kaikki alueella olevat tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa. Säännön noudattamatta jättämisestä meillä on oikeus poistaa asiakas alueelta.

Maksutavat

Festivaalialueen kaikissa myyntipisteissä maksutapana käy käteinen tai korttimaksu.

Suosittelemme erityisesti lähimaksua.

Tapahtuman turvallisuus

Pääprioriteettimme on järjestää turvallisia tapahtumia, joten yleisön, artistien ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus on meille kaikkein tärkeintä. Tapahtumien järjestelyt on hoidettu yhdessä viranomaisten kanssa alueellisten suositusten ja viranomaisohjeistusten mukaisesti. Muistetaanhan siis noudattaa tapahtuma-alueella suositusten mukaisia toimintatapoja!

 • Jokaiselle tapahtuma-alueelle saapuvalle suoritetaan turvatarkastus sisäänkäynnin yhteydessä, tapahtuman järjestyksenvalvojien toimesta.
 • Festivaalialueella on ensiapupiste ja osaava ensiapuhenkilökunta. Ota heti yhteyttä alueen henkilökuntaan, mikäli tarvitset apua.
 • Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa.
 • ​Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • Toisen henkilön olkapäille, pöydille tai tuoleille ei saa nousta

Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille tai muulle henkilökunnalle!

Tapahtuman turvallisuudesta huolehtii Narikka.com

Käyttäydytään hyvin 

Tuhansien ihmisten joukossa on hyvin tärkeää hyvä festarihenki ja muiden kunnioittaminen. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä sekä muuta häirintää kohtaan, jokaisen fyysistä koskemattomuutta kunnioitetaan. Mikäli näet tai koet ikävää käytöstä, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai työntekijän puoleen.
Pidetään järki päässä ja tehdään tarpeet vain vessoihin – ei puiston puskiin tai rakennusten nurkkiin. Laitetaan myös tumpit tupakointialueen tuhkiksiin ja roskat roskiksiin.

Kielletyt esineet, festivaalialueelle ei saa tuoda:

 • pulloja, purkkeja tai tölkkejä eikä minkäänlaisia juomia
 • sateenvarjoja
 • retkituoleja
 • lemmikkieläimiä
 • minkäänlaisia aseita, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne.
 • järjestelmäkameraa, videokameraa tai selfiekeppiä
 • matkakaiuttimia tai muita äänentoistojärjestelmiä
 • dronelennokkeja
 • omia radiopuhelimia
 • polkupyöriä, skeittilautoja, potkulautoja. Polkupyörille löytyy tilaa alueen ulkopuolelta
 • alkoholia, päihteitä eikä huumausaineeta
 • ampuma- ja teräaseita eikä suurikokoisia kovia esineitä.

Järjestyksenvalvojat tekevät porteilla turvatarkastuksen ja tekevät lopullisen päätöksen siitä, saako mukanasi olevaa esinettä tuoda festivaalille.

Löytötavarat

Festareiden aikana löytötavaraoita voi tiedustella järjestyksenvalvojilta. Festareiden jälkeen Kipiltä: puh.  050345221 tai kipi@narikka.com

Lippujen peruutukset

Ostettujen lippujen peruutukset hoituvat Lippu.fi:n kautta. Mikäli tapahtuma peruuntuu viranomaismääräyksen vuoksi, palautetaan ostetun lipun hinta asiakkaalle. Palautuksista löydät lisätietoa täältä: http://lippu.fi/palautus

Majoitus Mikkelissä

Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee Mikkelin keskustassa kävelymatkan päässä Mikkkelipuiston tapahtuma-alueesta. Huonevarauksen teet kätevästi täällä.

Ravintolapalvelut Mikkelissä

Mikkelin keskustassa sijaitsee kattava valikoima ravintoloita, aina lounas tarjoilusta tasokkaisiin illallisiin ja meneviin baari-iltoihin. Muista tehdä pöytävaraus!

Tutustu ravintolatarjontaan täältä.